De cijfers liegen niet

Een zondagje zonder voetbal voor het vijfde. De weergoden, maar vooral de voetbalvelden buiten onze prachtige Pink laten ons in de steek. Om toch niks te missen van VVO 5 even wat cijfers op een rijtje. Daarvoor nemen we u eerst mee naar het vorige seizoen.

Het waren zware tijden voor VVO 5-supporters, aanhangers, volgers en spelers in het seizoen 2014-2015. U hoefde de VVO-5 site niet te openen, of de Facebookpagina niet te volgen om te zien dat het niet best ging met ons team. Want, zoals u wist: als wij wonnen, schreeuwden we het van de daken en kon u onze overwinningen in ieder geval niet missen.

Dat was ook niet heel moeilijk, want het waren er niet heel veel. Welgeteld vijf in 18 wedstrijden. Dat kan nog wel een redelijke score opleveren als je tussendoor ook nog puntjes pakt, maar dat gebeurde niet. Bekijk hieronder het verloop van het seizoen.

Resultaten VVO 5 seizoen 2014-2015

Hoe anders is het dit jaar? We zijn dit jaar nog lange niet aan het eind, pas op 12 wedstrijden, maar in het vorige jaar hadden wij toen pas zes punten verzameld. Kijkt u zelf even naar de stijgende lijn van dit jaar!

Prestaties VVO 5 seizoen 2015-2016

Waar het aan ligt dat het dit jaar zoveel beter gaat? Zijn de jonkies die vorig jaar aansloten nu volwassen en beter opgewassen tegen de mannen in onze competitie? Komt het door het minder harde trainen? Komt het doordat Nick veel wedstrijden niet meedeed? Dat kunnen allemaal oorzaken zijn, maar we kijken even puur naar de statistieken.

Minder tegen en meer scoren
In het vorige seizoen 2014-2015 kreeg VVO 5 in 12 wedstrijden maar liefst 39 goals tegen. In het huidige seizoen is dit op dit moment 32 goals. Een verschil, maar niet wonderbaarlijk. Aan onze verdediging hoeft het dus niet te liggen. We moeten het verschil vooral voorin zoeken.

Vorig jaar scoorde VVO 5 maar 23 keer in 12 wedstrijden. Nu is dat maar liefst 37 keer(!). Even een paar cijfers op een rijtje:

Tim Wijnhoff heeft er dit jaar al zeven inliggen (met dank aan zijn kijkende opa), iets wat hem vorig jaar niet lukte: toen maakte hij ‘ slechts’ drie treffers..

Floris Maassen van den Brink scoorde vorig jaar 7x, dit jaar staat hij al op datzelfde getal na een half seizoen.

Sander Mol scoorde vorig jaar 8x, dit jaar staat hij al op vijf treffers. Daar kan hij dus weer makkelijk overheen.

En zelfs Romario Gerritsen, die er jaren over deed om te scoren, scoorde dit jaar al meteen in de eerste wedstrijd.

Tot slot scoorde zelfs, de inmiddels gestopte, Michiel Dekker dit jaar al een doelpunt. Ja, ja. De cijfers liegen niet.

Meer punten dan vorig jaar
VVO 5 heeft nu al meer punten dan aan het eind van het vorige jaar. Maar als we de statistieken zo bekijken, moet er toch echt meer inzitten. Meer dan de magere 8e plek, want dat is tenslotte maar drie plaatsjes hoger dan vorig jaar… ook die cijfers liegen niet.

Start een gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.