VVO 5 en de zoektocht naar de nieuwe teamtenues

Wij van VVO 5 zijn niet een standaard amateurteam, zoals u weet. Zo hebben wij onze eigen ‘Club van Vijf’, onze eigen sponsoren, onze eigen teamtas, onze eigen gezelligheid, onze eigen Jop van Beukering.. onze eigen.. ja ga zo maar door.

Alleen zijn wij al jaren op zoek naar iets authentieks wat geen enkel ander team heeft. Iets waar wij op het veld bekend om staan. Die zoektocht begon een aantal jaar geleden in Stroombroek (Doetinchem) en lijkt nu te eindigen. U mag daarover beslissen. Waarover precies? Dat leest u verderop.

Stroombroek, de boerenkiel
Zoals al genoemd begon onze zoektocht een aantal jaar geleden in Stroombroek. We wilden aan het eind van het seizoen onze zoektocht starten naar iets nieuws voor het komende seizoen. We begonnen dichtbij huis, Doetinchem dus. Na twee dagen zoeken waren we er toch wel uit, iets uit de streek zou toch mooi zijn. Hoewel we vaak tegen boeren voetbalden, hadden we ze nog nooit op klompen zien spelen. Daarnaast was ook een boerenkiel nog niet gespot op de velden van Pannerden en VIOD.

Om de boel eens te testen besloten we een wedstrijd te spelen tegen OBW uit Zevenaar. De kiel aan en de klompen onder en gaan. Nou ja, de vaste VVO 5-volger weet hoe dat is afgelopen.

Texelse schuumkoppen
Maar we gaven niet op. Het jaar daarna besloten we met zijn allen ons hoofd leeg te maken met de Texelse wind en onze maag te vullen met schuumkoppen. Want ja, hoewel we in de laagste competitie voetballen, hadden we alleen maar afgetrainde mannen tegenover ons staan. Wij besloten te kijken of we de nieuwe competite misschien met wat overgewicht moesten starten, zodat we wat meer body zouden krijgen. Bij een paar spelers is dat nog aardig gelukt, maar de helft is alweer aan het einde van de afslankkuur.

Keulense Lederhosen
In Nederland wilde de zoektocht nog niet echt vlotten, dus zochten we het wat internationaler op. Om te beginnen dichtbij huis, bij onze buren in Keulen. Het bier hadden we al geprobeerd in Texel, dus de opdracht was duidelijk: verder zoeken.

Daar stonden we dan, in een Keulense kroeg met een bierpul en Lederhosen aan. We zagen maar al te goed dat bepaalde jongens steeds losser werden en zichtbaar genoten in de Lederhosen. Was dit dan de oplossing?

Letse latten
Hij begon er telkens maar weer over, die Bernard Janssen. De Letse latten. Aangezien wij nooit precies wisten wat hij bedoelde, gingen we maar met hem mee naar het mooie Riga. De hamburgers gingen rijkelijk naar binnen en het zangtalent bleek enorm goed te zijn in de karaokebar. Sommigen kregen zelfs wat munten naar hun kop geslingerd: Letse latten, volgens Bernard.

Ondertussen besloten Tim en Mol maar eens op zoek te gaan naar echte Letse latten. Als ware Rudi gleden wij met onze latten over de velden in de Achterhoek en de Liemers, maar meer dan 22 punten zat er niet in dat jaar. Maar… de oplossing kwam dichterbij.

Volendam… oordeelt u zelf.
Daar stonden we dan, op een zaterdagochtend in Volendam. Kees Tol was ondertussen luid toegeschreeuwd vanaf het terras, de vis gleed naar binnen en Tim wilde graag weten welk team nou in zo’n groot stadion zou spelen. Want, op een dag zou VVO 5 toch ook in zo’n stadion moeten spelen, in een authentieke klederdracht.

Nu scheen het geval te zijn, dat ze in Volendam vroeger nogal bijzondere kleding droegen. Nick hield daar wel van en ging eens polshoogte nemen. Hij sloot een dealtje met een fotograaf (Nick had heel veel poedersuiker in zijn tas) en daar stond VVO 5 dan, midden in Volendam. Met klompen, klederdracht, bloemen en Romaria.

Wij denken dat we de juiste kleding nu wel gevonden hebben, zodat we volgend jaar lekker gewoon ongestoord ergens de zon op kunnen zoeken aan het eind van het seizoen. Maar wij horen natuurlijk graag van onze VVO 5-volgers of dit wel kan. Oordeelt u zelf:

Teamfoto Volendam
Sander Maassen van den Brink

Eén reactie

  1. Mooi verhaal…en ja jullie hebben je zoektocht volbracht.
    Vooral Roma mag er wezen.Topteam met juiste kleding.Dat wordt promoveren volgens seizoen.

Sluit aan bij het gesprek

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.